категорії: блоґ-запис

uk.Two-books.net, або "Що варто читати?"

теґи: two-books.net, книжки, рекомендаційний сайт, читання

uk.two-books.net

Відомий вираз говорить: «людина за своє життя має прочитати 1 книгу, але щоб зрозуміти яку саме, треба прочитати близько 10.000». Саме він якнайкраще характеризує сутність інтернет-проекту two-books.net, лише з тою поправкою, що тут пропонується обрати 2, а не 1 найкращі книги. За тисячі років були написані мільйони творів, кожного року в світі видаються тисячі нових книжок. Як не заплутатись в такому різноманітті та знайти саме ту книгу, яка підходить найкраще, читання якої точно не стане «даремно витраченим часом»? 

Є кілька способів, які можуть допомогти обрати гідну книжку. Наприклад, можна прочитати рецензію на твір – але всіх рецензій не перечитаєш, або можна брати «першу з полиці» – але не всі згодні довіряти «сліпому вибору», або, як і робить більшість з нас, можна спитати поради у близьких та знайомих – і цей спосіб виявиться найкращим. Саме третій варіант відору творів для прочитання закладено в основу рекомендаційного сервісу two-books.net

Якщо хочете прочитати найкраще – спитайте у людини, які 2 прочитані нею книжки вона вважає найкращими, які книги змінили її життя? Відповідь і стане наступним керівництвомм до дії – саме ці книги і варто прочитати, і якщо навіть для вас вони і не стануть улюбленими, ви дізнаєтесь більше про людину яка вам їх назвала, адже книжки відображують справжню суть людини, і якнайкраще характеризують її. 

От кілька тез, що якнайкраще пояснюють суть проекту: 

1.     Two-books.net – рекомендаційний сервіс книжок, що надає всім людям можливість вибрати книжку зі списку найкращих книжок світу.

 2.     Відмінність Two-books від інших рекомендаційних сайтів є у тому, що тут немає гарних чи поганих книжок. Кожна книжка є найкращою для одного з відвідувачів.

 3.     Створення списку найкращих книг проводиться наступним чином: кожен користувач додає 2 найкращі книжки, що він прочитав за своє життя, так, з допомогою кожного формується загальний перелік творів. 

4.     Частим питанням щодо сервісу є «чому тільки 2 книги можна додати»? Відповідь не це досить проста: кожна людина прочитує за своє життя багато книжок, і варто виділити тільки 2 з них, що найбільше вплинули на життя і світогляд, щоб зробити список дійсно найкращих. Вперше ідея спитати людину саме про 2 її улюблені книги була почута розробником проекту від Наталі Грейс, а автором цього способу пошуку вартісних книжок є всесвітньо відомий Бодо Шефер. Річ в тому, якщо просити вказати більше книг – користувач буде не так уважно підходити до вибору і кожен раз додаватиме хіба що останню прочитану, натомість 1 книга – це замало. тому і вирішено було зупинитись на 2-х. 

5.     Щодо рейтингу книжок, варто сказати, що кожна книжка на two-books.net – вже найкраща – бо змінила чиєсь життя та світогляд. Якщо ж один і той самий твір є найкращим для кількох людей – то й відповідно рейтинг цієї книги буде вищим. 

6.     На багатьох рекомендаційних сервісах такого роду за книг можна голосувати, а відповідно формувати їм певну оцінку, але на  two-books.net відсутність такого голосування є принципіальною, бо кожна книжка – вже найкраща, і не потребує додаткових плюсів чи мінусів. 

7.     Коментувати твори може лише той хто додавав книжку. Для того щоб вважати книжку найкращою повині бути дуже важливі причини. 

8.     Причиною існування сервісу two-books.net є те, шо навколо нас – тисячі книжок, і вибрати що варто читати, а що – тільки даремне витрачання часу досить важко. Для полегшення вирішення цього питання і існує сервіс. Тут Ви не побачите порожніх, нецікавих книжок – two-books містить лише найкращі з книг. Якщо книга стала найкращою для 1 людини, і змінила щось у ній – то така книга повинна бути вартою уваги. 

9.     Принципіальним питанням сервісу є відсутність таких характеристик книг як "новинки" і "бестселери", адеже це – лише маркетингові прийоми для того, що б збільшити рівень продажів. Сервіс two-books.net намагається підказати Вам найкращі з написаних книг, а не заохотити їх купити.

 

 _________________________________

 PS: Сервіс існує в 2-х варіантах – українському та російському, і останній явно випереджає наш за кількістю книжок. Давайте виправимо ситуацію, адже українці – освічений та "читаючий" народ! =)